Vođenje knjiga primljenih i izdatih računa

Knjiga izdatih računa (skraćeno KIR) je dokument u kome se prikazuju računi koji su izdati u određenom periodu. Ovaj dokument, zajedno sa knjigom primljenih računa, predstavlja osnov za utvrđivanje PDV i svi obveznici PDV su dužni da ga formiraju za svaki obračunski period. Uprošćeno rečeno, obračun PDV se vrši tako što se iznos PDV koji je prikazan u knjizi izdatih računa umanji za iznos PDV koji je prikazan u knjizi primljenih računa.

Knjiga primljenih računa (obrazac KPR) je dokument u kome se prikazuju računi koji su primljeni u određenom periodu. Na osnovu ovog dokumenta i knjige izdatih računa poreski obveznik vrši obračun PDV. Uprošćeno rečeno, obračun PDV se vrši tako što se iznos PDV koji je prikazan u knjizi izdatih računa umanji za iznos PDV koji je prikazan u knjizi primljenih računa.

Svi obveznici PDV su dužni da formiraju knjiga primljenih i izdatih računa za svaki obračunski period. Izgled i forma knjige primljenih računa proizilaze iz Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije PDV.

UKAŽITE NAM POVERENJE

Kontaktirajte nas! UVERITE SE U EFIKASNOST NAŠEG RADA. Pozovite 011 6300 207

Jednostavan rad sa dokumentacijom i prilagođavanje Vašim trenutnim programskim rešenjima

Pošaljite email na adresu info@aconto.rs i zajedno ćemo pronaći specijalno rešenje za Vas!

Kako možemo da vam pomognemo?

Apsolutno fer ponuda u najkraćem mogućem roku.

Članovi smo: 

Prezadovoljni smo koliko je malo truda potrebno sa naše strane da završimo sve računovodstvene obaveze od kada koristimo usluge Aconto doo. Nekoliko poziva i e-maliova, za sve ostalo postara se Aconto doo.

Tomislav Jovanović
Finansijski Direktor, 3 Project d.o.o.

Zašto nas klijenti biraju?

Stručnost i iskustvo. 15 godina tradicije rada u regionu

Prilagođavamo se velikim, srednjim i malim kompanijama

Sa Vama gradimo dugoročan poslovni odnos

računovodstvene usluge

Aconto d.o.o.

U vremenu sve veće ponude i konkurencije veoma je važno da mudro izaberete poslovnog partnera. Mi Vam nudimo partnerstvo na duge staze sa velikim naglaskom na ličnom pristupu. Naš tim računovođa se stalno edukuje u svim oblastima računovodstva i poreskog zakonodavstva.

Pored konvencionalnog  vođenja računovodstva takođe Vam nudimo knjigovodstvene i računovodstvene usluge na sedištu Vašeg preduzeća. U unapred ugovorenim terminima Vas možemo posetiti i pružiti celokupnu uslugu. Koristimo svoju programsku i kompjutersku opremu a možemo se prilagoditi Vašoj opremi. Dokumentacija ostaje kod Vas, knjiženje događaja je ažurno i najznačajniji je kvalitetan savet koji Vam je na dohvat ruke.

Radujemo se saradnji sa Vama.

Zatražite BESPLATNU ponudu